måndag 27 maj 2013

Sammanfattning av-Your Place Or Mine?

Your Place Or Mine?

Filmen handlade om en journalist som jobbar med att skriva om konflikten mellan Israel och Palestina. Journalisten berättar hur svårt det är att skriva på ett sätt så att inget land känner sig träffat, eller kränkt, men också hur man kan se konflikten på olika sätt. Man skulle kunna filma så att Palestina ser ut som ett semesterparadis med dom finaste stränderna och en oerhört fin marknad, men också så att det ser ut som ett krigsställe. Personerna som hade gjort filmen var inne i Gazaremsan och intervjuade ett flertal personer som lever där, och alla säger samma sak-de lever i ett fängelse. Dock ett väldigt stort fängelse, med runt 1.5 miljoner fångar.
Exakt samma sak kan man göra när man filmar hur Israel ser ut. Antingen är det ett land som aldrig krigar och tänker mycket på dom mänskliga rättigheterna, eller ett land som bara vill kriga. Det beror helt på hur man ser konflikten.

Jag tycker & tänker:
Även om de personerna som gjorde filmen kanske inte syftade på att lägga skulden på antingen Israel eller Palestina, så tycker jag att denna filmen visar tydligt hur de som bor i Palestina har det. De lever i ett fängelse, som Israelerna styr. Det finns murar runt Gazaremsan som är vaktade av Israeler så att inga Palestinier ska kunna komma ut.De har förlorat flera familjemedlemmar på grund av bombnedslag, och har fortfarande inget hus att leva i. Dock lär lärarna de palestinska studenterna att man ska kriga mot Israelerna, och det är inte särskilt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar