onsdag 20 november 2013

bokuppgift v.47

Onsdagen den 20 november, och jag skulle idag ha läst till sida 50. Har har kommit till sida 98. 

Förra gången så hade klassens lärare bestämt att Adam, den nya killen, skulle få rollen som Romeo. Frida som skulle göra sitt bästa för att få rollen som Julia lyckades, och får nu chansen att öva tillsammans med Adam. 

När Katrin var 6 år så lämnade hennes mamma familjen för att flytta till Bryssel. Där bor hon fortfarande, och Katrin har enbart fått ett fåtal brev under alla dessa åren. När Kasper (Katrins pappa) några år senare skaffar en ny flickvän-Marie, kan Katrin aldrig acceptera henne. Det är inte förrän nu, någon vecka efter Marie och Kaspers uppbrott, som Katrin förstår att det faktiskt inte var Marie det var fel på. Utan det var hennes egna mamma som hon var sur på. 

Plötsligt en dag så möter hon även Adam i parken, och plötsligt så står Katrin där i hans armar och gråter. Det visade sig att Adams pappa hade lämnat honom när han var liten, så han om någon förstod vad Katrin går igenom. 

Jag väljer nog att skriva om Katrin, på grund av att det finns så mycket saker att säga om henne. 
Katrin är 15 år, har precis börjat de nionde året i grundskolan, och har en hjärna där det är kaos.  Det händer så mycket saker att hon inte riktigt hinner förstå vad det verkligen är som pågår. Hennes pappa gör slut med sin föredetta flickvän Marie, Katrins lillebor Victor beter sig underligt och mitt i allt 
Och mitt i allt detta så kommer Andreas in i bilden, hennes pojkvän sen 1 dag tillbaka, och Adam, som var en helt annan person än vad hon trodde. 

Tills nästa gång ska jag ha läst till sida 150. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar