fredag 19 april 2013

TERROR MAN PÅ FRI FOT

I måndags under Boston Marathon sprängdes plötsligt först en bomb, och sen en gång till nära mållinjen. Av alla 27 000 deltagare och en halv miljon åskådare har hittills 3 personer uppgetts ha dött, och över 130 stycken är skadade.
Länge spekulerades det om vem som hade lagt dit bomberna, men efter att två personer med stora ryggsäckar hade fångats på bild, började jakten. Igår kväll utbröt en skottlossning mellan poliser och troligen dom 2 misstänkta på ett MIT universitetet i USA. Den ena misstänkte mannen skadades, och dog senare på sjukhuset. På den döde mannen ska man ha hittat sprängmedel, som gör att han blir ännu mer misstänkt.  Den andra mannen som fortfarande är på fri fot jagas av enorma insatsstyrkor. Polisen har spärrat av ett område i Boston och poliser står och vaktar runt om.
Polisen har skrivit ut på sociala medier att dom uppmanar folk att stanna inomhus, och inte öppna dörren om det inte är en identifierad polis. Mannen som är på fri fot är mycket farlig, och kan bära på mycket tunga vapen. 

jag tycker och tänker:
Jag säger som jag brukar skriva när händelser som detta har hänt, jag förstår inte hur folk kan göra saker  som detta. Hur tänker dom, eller tänker dom alls egentligen? Enligt mig så känns det iallafall som att mannen som är på fri fot är skyldig. Om han inte hade varit skyldig, hade han då gömt sig? Varför kan han inte isåfall bara komma fram och säga; Det var inte jag. Nu när han gömmer sig är det som att skriva på ett plank som hela världen kan se: DET VAR JAG. 


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16628897.ab 
http://hn.se/nyheter/varlden/1.2112852-andra-bostonmisstankt-jagas 
http://hn.se/nyheter/varlden/1.2104659-tre-doda-i-maratondadet 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/aftonbladetlive/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar