måndag 14 oktober 2013

Industriella Revolutionen

INDUSTRIELLA REVOLUTIONEN

Vid år 1750 började en revolutionen som senare kommer att kallas Industriella Revolutionen. Den härjade i början i England som var ledande av handeln, speciellt den så kallade triangelhandeln. England hade väldigt mycket pengar, men deras befolkning ökade även väldigt drastiskt. Detta gjorde att jordbruket inte kunde fortsätta som det hade varit på grund av att alla inte skulle kunna få plats. Man blev då tvungen att utveckla jordbruket så att fler folk kunde ha jobb. De metoder som man använde på den tiden förändrades till det bättre, och t.ex. vävningen gick snabbare. Det gjordes fler maskiner, och tillslut fanns det såpass många maskiner att det blev en fabrik. Produktionen av olika saker gick nu mycket snabbare, och den Industriella Revolutionen hade startat.

jag tycker & tänker: 
Den industriella revolutionen var början på människans nya sätt och leva, och vi har nu utvecklat detta till det bättre. Dock är det inte perfekt om man tänker på våran förbrukning av olja som påverkar växthuseffekten. Men om den industriella revolutionen inte hade verkat hade vårt samhälle varit väldigt annorlunda nu. Även om det finns så många dåliga saker med denna revolutionen, så måste vi vara glada att den har funnits/fortfarande håller på. Den har gjort att vi människor nu har mycket enklare att leva, och tillverka nya saker som gör vårt liv lättare. Revolutionen har t.ex. ökat våran medelålder till med runt 65 år.
Problemet med denna revolution är att den nästan går för snabbt. Vi hinner inte riktigt med i utvecklingen, och allting blir nästan för bra. Vi tar ett exempel, oljan. Den är nog den största nyckeln till att våran värld ser ut som den gör, men den är också den största boven till våra miljöproblem. Vi har blivit så besatta av denna flytande vätska, att vi nu inte vet något sätt att klara oss utan den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar