fredag 8 februari 2013

17 ÅRING MÖRDADE SIN 19 ÅRIGA SYSTER

Flickan som mördades
Brodern i rätten

Det var när systern blev bortgift mot sin vilja som hon flydde till Sverige. Hon flyttade till en lägenhet i Landskrona och började leva ett vanligt liv. Men Maria, som hon hette, hade en familj som inte kunde acceptera hennes val. Innan hon blev mördad berättade hon att hennes egna mamma hade misshandlat henne och hotat att hon skulle döda henne när hon sov.
Men den 23 April i fjol mördades Maria av hennes egna bror med över 100 knivhugg. Troligen mördades Maria just på grund av att hon hade ”förstört familjens heder”. Nu har bordern blivit dömd till 8 års fängelse.

Jag tycker & tänker: Att en flicka/kvinna vågar rymma och gå sin egna väg i livet tycker jag är modigt gjort. Hon kan inte acceptera vad familjen vill att hon ska göra, och därför gör hon som hon själv vill. Att hon sen blir mördad är helt sjukt. Familjen måste acceptera att hon kanske inte vill exakt samma som dom vill, då ska hon inte bli mördad!! Även om brodern inte är 18 år så får han fängelse och det tycker jag är rätt. En människa som han ska inte få finnas ute på gatan, det finns ju chans att han går och mördar någon när som helst. 





källor:
 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15834373.ab 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/mordade-sin-syster--doms-till-atta-ars-fangelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar