fredag 15 februari 2013

KÄRNVAPEN-SPRÄNGNINGAR I NORDKOREA


från aftonbladet
För tredje gången på 8 år har nu ännu en provsprängning av kärnvapen gjorts i Nordkorea. Det gjordes den 13 Februari i år  Det sägs att det var en ”minivariant”, och det ordet gör att många personer blir oerhört rädda. Det kan betyda att dom vill kunna få plats med en atombomb på en missil. Nordkorea har många gånger varnat om att dom vill förstöra freden i världen, och hotat med att anfalla flera länder.
Andra länder som Sydkorea är mycket oroliga eftersom att dom och Nordkorea är ovänner och har varit i krig med varandra flera andra gånger. FN har sedan innan förbjudit Nordkorea att testa kärnvapen, men som ni har märkt så är det ingen som bryr sig om det.

jag tycker & tänker: Man kanske inte får säga såhär men jag tycker faktiskt att Nordkoreas ledare är dumma i huvudet. FN har redan förbjudit dom från att spränga mer kärnvapen men dock lyssnar inte ledarna på dom. Detta kan leda till enormt stora konflikter i framtiden, och jag tror att Nordkorea måste börja tänka på vad som är rätt, inte göra saker bara för att dom vill hämnas på andra. Om dom fortsätter så här och vill skapa krig tror jag att det kommer sluta som det gjorde med Tyskland under andra världskriget. Alla kommer att vara emot dom, och det kommer att leda till att dom förlorar. 



källor:
http://www.8sidor.se/utrikes/2013/02/nordkorea-testade-nya-karnvapen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16223514.ab
http://hn.se/nyheter/varlden/1.1940511-karnvapenprov-i-nordkorea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar