fredag 1 februari 2013

Telia-Affärer


Telia är en av Sveriges kändaste mobil-företag. Men att sälja mobil-abonnemang och bredband är inte det ända dom gör. Dom säljer även telefon-master till andra länder.
Men nu har dom blivit anklagade för att ha mutat Uzbekistans diktator-familj för att få sätta upp stolpar i landet. Det är med enorma summor dom har mutat, det sägs runt 2 miljoner kronor. Ingen vet dock om detta är sant, så poliserna försöker undersöka det hela. Om det skulle visa sig att det är sant kan cheferna på Telia bli straffade. Men idag, den 1 Februari 2013 har vd:en Lars Nyberg avgått.

Jag tycker och tänker: Om detta nu är sant, så tycker jag det är dumt av cheferna på Telia att börja med affärerna från första början. Dom vet vad det kan föra med sig. Ett så stort företag som Telia ska inte ta så stora risker, dom kan ju riskera hela företaget. Men så tänker man också, är detta egentligen sant eller inte? Jag tycker att det värkar mer som att det är sant eftersom att deras vd nu har avgått. Om det inte hade varit sant hade han suttit kvar som vd och stått för sin åsikt. Men nu har han gett sig, så därför tror jag att detta tyvärr kan vara sant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar