fredag 13 september 2013

Bibeln VS Darwin

Enligt forskare skapades jorden för 4.6 miljoner år sedan. Några miljoner år senare kom de levande varelserna. Det är detta som vi idag kallar evolution. Enligt andra forskare finns det inte tillräckligt med motbevis för att jorden enbart skulle kunna vara 6000 år. 
Kreationismer, personer som tror att världen har skapats med hjälp av gud, vill motbevisa Charles Darwins teori. Det första året kom runt 250 000 besökare till museet i Cincinnati, vilket visar att det fortfarande finns folk som antingen inte tror på Darwins teori eller att de vill lära sig mer om båda teorierna.
Enligt kreatonismerna (och bibeln) har dinosarierna levt sen dag 6, alltså att de levde samtidigt som människorna. Detta är ju dock någonting som man kan diskutera om. Det menar även att stjärnor och planeter skapades på dag 4, så jorden är alltså äldre än alla stjärnorna. Enligt vetenskapen (evolutionen)
så skapades jorden av att stjärnorna, supernova. Charles Darwins resa till Galapagosöarna fick honom att inse att alla arter tillhör ett familjeträd, att allt levande har en gemensam anfader. Det han menar är att alla arter härstammar från en och samma art från första början, men har utvecklats till olika arter under åren.
Irreducibel komplexitet innebär att väldigt många delar sammarbetar och inte funkar själva. Det är detta som en kreationist pratar om i filmen, att vi som tror på evolutionen inte förstår detta om vi inte har alla delarna.

itelligent design rickard dawking

År 2005 pennsylvania harrsburg Enligt DN.se trodde år 2008 runt 30-40% av alla Amerikaner på "kreationistteorin", även kallad Bibeln.



Kreationism får inte läras u ti offenliga skolor om det kallas religion, dom ljuger politiskt drag, religion ska se ut som vetenskap i seattle
discovery institute vill bevisa att darwins teori är falsk
chapman schönborn från österike kroppen är evolutionen och själen är från gud

http://www.evolutionsteori.se/kreationism/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/en-tredjedel-tror-pa-kreationism-i-usa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar