onsdag 4 september 2013

veckans nyhet v.36

BARACK OBAMA I SVERIGE

En av världens mäktigaste personer är just nu, i denna skrivande stund i Sverige. Det är första gången som en sittande president från USA besöker Sverige. Obama landade runt 10 tiden idag och möttes upp av ett antal svenska politiska ledare, en av de var Centerpartiets ledare Annie Lööf. Under dagen har Barack ett antal platser som ska besökas tillsammans med vår egen premiärminister Fredrik Reinfeldt, bland annat Raoul Wallenbergs monument. Innan han lämnar imorgon ska han även hinna med en träff med kungaparet.
Stora delar av Stockholms City har stängts av, så att presidenten enkelt ska kunna ta sig fram i sin limousin. Obama är enbart här på en 24 timmars vistelse, innan han flyger vidare mot St. Petersburg för ett möte.

jag tycker & tänker:
Enligt mig så är det bra att Barack Obama kommer hit. Det känns som att han visar genom detta besöket att vi faktiskt har en betydelse.
Det som jag tycker är sämst med att han kommer hit är att säkerheten kommer vara väldigt stor, på grund av att alla vet vad som skulle kunna hända. Det jag tänker på är bombattacker. Det är nu personer kan ta chansen att bomba.

Så visst finns det en väldigt stor risk med att han kommer hit, men jag tycker fortfarande att alla bra argument väger över de dåliga.
Vi kan äntligen få chans att visa vårt fina land från sin bästa sida, och Obama kan även få en bild över Sverige. Inte bara ha en tanke "så här skulle landet i öst kunna vara". Så jag hoppas verkligen att de personer som får chansen att träffa Obama får Sverige att se ut som ett bra föredöme för andra länder.


länkar:
http://www.dn.se/sthlm/just-nu-folj-obamas-besok/
http://hn.se/nyheter/sverige/1.2321388-live-obama-i-sverige
http://www.svt.se/svttext/web/pages/107.html
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17407788.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar