fredag 20 september 2013

SAMMANFATTNING AV 62 DAGAR

Sommarlovet har börjat och Tom, hans familj och hans vänner åker till det vanliga sommarstället ute på landet. Där umgås de med Lassemiss, den speciella killen men som ändå alltid får vara med. De får även besök av Toms storebrors kompis Joel, som inte alls är som de hade tänkt sig.
Det enda de gör när de har besök är att spela fotboll, då de inte vet vad för något annat som är okej att göra. En dag när de spelar fotboll frågar Joel vad det är för fel med Lassemiss. Det var efter den stunden som alla började tänka på vad som faktiskt egentligen är fel med killen.

Joel åker iväg på fotbolls läger, och de pojkarna som är kvar på landet gör näst intill ingenting. De bara regnar och alla killarna sitter hemma och spelar tv-spel.

En dag bestämmer de sig dock för att göra något, och åker ut till en äng där det hålls ett möte. Det är baptisterna som har samlats, och killarna har redan bestämt vad som ska hända.
De står på grusvägen utanför tältet och väntar. När de sedan hör att sångrösterna slutar att sjunga, och folk reser sig från sina stolar, springer an av kompisarna ut med en bensindunk. Mitt framför tältet häller han bensinen i formen av ett kors, och när folket väl börjar komma ut slänger en kille en tändsticka på bensinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar