fredag 17 januari 2014

Dikter-Religion, EJ KLAR

"Kärleken är inte alltid lätt, 
den kan också vara svår.
Men man får behandla den nätt,
när man den äntligen når." av: Madde Ericsson


Inom Hinduismen tror man på många gudar och en av dem är Krishna. Det är kärleksguden, och därför valde vi just denna dikt om kärlek. 

Jag tror att budskapet i denna dikt är att man ska vara rädd om den kärlek som man får och ta vara på den. Även om det bara är en kompis så ska man vara rädd om den personen och vara glad att man har hen. 

"Många människor försummar den lilla lyckan medans de förgäves väntar på den stora" av: Happyspirit
Ganesha

Ganesha är en av Hinduismens många gudar. Han är lyckans gud och därför valde vi denna dikt som handlar om att man ska vara tacksam för det lilla i livet. Precis som vi menade med den förra dikten så ska man vara tacksam för det lilla man har. Om jag t.ex. önskar mig en iPhone 5s i julklapp men "bara" får en 5:a så ska jag inte vara otacksam. Dock handlar det inte bara om saker som man får i julklapp, utan även saker som vi inte tänker på så mycket. T.ex. om man har en kompis som stöttar än genom exakt allting och hjälper än när man har det svårt, men så vill man ha den där andra kompisen som har högre status och som alla tycker är skitcool. Man kanske måste tänka om då och faktiskt inse att även om den andra kompisen inte har mest kompisar på jorden så gör hon/han dig lyckligare än vad den andra skulle gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar